Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Engangsplastik udgør 70% af al plastik i havene.

Engangsplastik skal være fortid.

Engangsplastik og fiskeredskaber udgør 70 procent af alt plastikaffald i verdenshavene. Det vil EU nu sætte en stopper for. Det højaktuelle emne har netop i denne uge været til afstemning i EU. Målet er, at det skal træde i kraft, inden der er valg til europaparlamentet i maj 2019.

Det har i en længere periode været oppe i medierne, at større virksomheder og supermarkeder fjerner engangsplastik fra deres produkter eller hylder. Især engangsbestik og vatpinde med plastik har fået opmærksomhed. Fordi det er noget af det som fylder mest i vores natur og i havene. Ifølge det udspil, som blev fremlagt i EU, ender 150.000 ton plastik i Europas have hvert år. Hvis vi ikke ændrer på det, vil der i år 2050 være mere plastik end fisk i verdenshavene.

Forbuddet mod plastik skal gælde en lang række ting blandt andet engangsbestik, sugerør, tallerkener og plastpinde til balloner. Også en reduktion af efterladte fiskeredskaber er indbefattet af forbuddet. Engangsplastik er ødelæggende for vores have og det dyreliv, som lever der. Billeder af havskildpadder, fisk, fugle og hvaler med plastik rundt om eller indeni kroppen, har floreret på de sociale medier i flere år, og nu er det endelig kommet på dagsordenen hos dem, der kan ændre på det for alvor. Vi siger, TAK.

 

Vi ønsker at sætte et grønt fodaftryk på naturen og verdenshavene.

Vi ønsker at sætte et grønt fodaftryk på naturen og verdenshavene.

Engangsplastik skal ud. Ind skal de miljøvenlige alternativer.

Forbuddet mod plastikbestik, sugerør og plastikpinde på balloner er på høje tid. Der findes så mange glimrende alternativer til dette, som er miljøvenligt og genanvendeligt. Hos Weensu går vi ind for det miljøvenlige og bæredygtige, derfor har vi et stort udvalg af alternativer til plastiksugerøret. Se dem på Weensu.dk. Der er i de senere år også kommet et stort udbud af alternativer til plastikbestik og -tallerkener. Mange caféer og madmarkeder bruger allerede alternativer af bambus eller andet træ, når de serverer for kunderne.  Det er lige netop det EU-kommissionen vil med forbuddet. Hvis der er et bæredygtigt alternativ, som ikke øger prisen på varerne, så skal det bruges i stedet for plastik.

Weensu har mange alternativer til plastik.

Forbuddet vil også indbefatte pantløsninger på plastikflasker i hele EU. Det bæredygtige alternativ er, at få indsamlet så meget plastik som muligt og få det genanvendt. Noget vi her hos Weensu.dk bakker 100 procent op om. Vi har mange gode alternativer til plastik på vores side. Blandt andet, madkasser af stål og plastikfrie karklude. De miljøvenlige alternativer skal vinde denne plastikkrig.

Skrevet af Maibritt Bønnelykke Nielsen

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv